Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi

Ege Sağlık Vakfı düşüncesi ilk olarak 1989 yılında gündeme geldi. O yıllarda yaptığımız araştırmalarda, özellikle böbrek hastalıklarının insan yaşam kalitesini ne kadar düşürdüğünü gördük. Farkına vardığımız en önemli noktalarda biri de maalesef bu hastalığın halkımız tarafından yeterince bilinmemesiydi. Hastalar ‘’kum döktüm’’ ‘’taş düşürdüm’’ ya da “karnım ağrıyordu” gibi söylemlerle, basite alınmasıydı. Oysa böbrekler, vücudun kendi kendine onaramadığı, tedavi edilmediği takdirde tüm organlara zarar veren bir yapısıdır. Hayati önem taşıyan bu organla ilgili en önemli şey, teşhis ve tedavi yönteminin bir arada kullanılmak zorunda olmasıdır. Bizler çok değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte, halkımıza bu hastalığı anlatıp, teşhisini yapabilecek; tespiti yapılan hastalığın tedavisini gerçekleştirebilecek, herkesin rahatlıkla girip çıkabileceği bir ‘’Sağlık Vakfı’’ kurma kararı aldık. Böylelikle içerisinde hekimleri olan, röntgen, ultrason, bilgisayarlı tomografi, taş kırma, kemik dansitometresi, laboratuvar ve hemodiyaliz merkezi olan böylesi bir kurumu İzmir’de ilk olarak bir çatı altında topladık. Tüm medya ve sağlık kuruluşları bu konuyu olumlu olarak Türkiye gündemine aldı. Kısa bir süre içerisinde benzer yapılanmalar ortaya çıktı. Bu da bir kez daha bizlere haklı bir gurur verdi. Amacımız olan “böbrek hastalığında erken tanı konulması ve tedavisi” konusunda başarılı olmuştuk. Süreç içerisinde diyaliz hastalarının sosyo ekonomik durumlarını da ele aldık. Kadromuza Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Diyetisyen arkadaşlarımız da katıldı. Halen hemodiyaliz merkezimizde 15 yatak kapasite ile hizmet vermekteyiz. Ayrıca hiçbir sosyal güvencesi olmayan diyaliz hastalarımıza da bedelsiz olarak sağlık hizmeti sunmaktayız. Ege Sağlık Vakfı, gönüllü olarak sağlık alanında çalışmak isteyen arkadaşlarımızla kurduğumuz bir vakıftır. Burada görev yapan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız “hakkı huzur” almazlar. Kâr amaçlı bir ticari kuruluş olmadığımız için, sağlığın önemini bilen ve bunu uygulayan sağlık personeliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Hastalarımıza sunduğumuz öncelikli tedavi araçlarımız, sevgi ve saygıdır” belgisiyle yola çıktık ve hala da bu anlayışla devam ediyoruz. Bunun yanısıra; diyaliz alanındaki yenilikleri yakından takip edip Vakfımıza kazandırmaya çalışıyoruz. Bugün Ege Sağlık Vakfı’ndan diyaliz hizmeti alan 60’a yakın hastamız var. Bu hastalarımızdan bir kısmı böbrek nakli beklerken, bir kısmı da uygun donör bulup sağlığına kavuştu. Vakfımız bu alanda çok haklı bir üne sahip oldu ve ödül aldı.

Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi Hakkında İçerikler
Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi İletişim Bilgileri

Adres Işılay Saygın sokak No.17 Alsancak / İzmir  
Telefon 0 232 463 25 36
Fax 0 232 463 67 12
E-Mail info@egesaglikvakfi.com.tr

Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi Çalışma Saatleri

Pazartesi 08:30 – 16:00  
Salı 08:30 – 16:00
Çarşamba 08:30 – 16:00
Perşembe 08:30 – 16:00
Cuma 08:30 – 16:00
Cumartesi 08:30 – 16:00
Pazar

Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi Nerede
Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi Randevu Alma
Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezinden Randevu Almak için aşağıda bulunan Randevu Al butonuna tıklayarak randevunuzu alabilirsiniz.

Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi Tahlil ve Laboratuvar Sonuçları
Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezinden Tahlil ve Laboratuvar Sonuçları için aşağıda bulunan Tahlil ve Laboratuvar Sonuçları için tıkla butonuna tıklayarak sonuçlarınızı alabilirsiniz.

Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi Bölümleri ve Servisleri

-Kardiyoloji

-Biyokimya

-Radyoloji

-Hemodiyaliz

Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezi Doktorları
Ege Sağlık Vakfı Diyaliz Merkezinde görevli doktorların listesine aşağıda bulunan Doktorlar listesi için tıklayın butonuna tıklayarak doktor bilgilerine ulaşa bilirsiniz.

Özel Başak Tıp Merkezi - Cilt (Deri) kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Rahim (Uterus) kanseri belirtileri nelerdir? - Mesane kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Kolon (Bağırsak) kanseri nedir? Kolon kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Böbrek kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - ALS hastalığı nedir? Belirtileri ve süreci - Lösemi (Kan kanseri) nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Çocukların yaz tatili sevincini arttıracak etkinlikler! - En iyi dostlarımız evcil hayvanlar -