Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamamak olarak tanımlanan infertilite yani kısırlık, çiftlerin en büyük sorunlarından biri. Kadın ya da erkeğe ait sorunlardan kaynaklanabilen infertilitenin teşhisi günümüz teknolojisiyle çoğu zaman mümkün olabiliyor.

Tüp bebek tedavisinde uygulanan yöntemler

Tüp bebek sık uygulanan ve başarısı gittikçe artmakta olan tedavi yöntemidir. Kadınların tüplerle ilgili problemleri, yumurtlama sorunları ve erkek kısırlığı nedeniyle bu tedaviler uygulanmakta olup tedavi başarısını arttırmaya yönelik pek çok uygulamalar gündeme gelmektedir.

Tüp bebek tedavisinde başarı faktörleri

Tüp bebek başarı yüzdesi %55 ve %60 aralarında iken, 40 yaş ve üzeri kadınlarda %15-20’lere düşmektedir. Transfer edilen embriyonun kalitesi ve rahmin sağlıklı olması için anne adayının yaşı tüp bebek başarısında önemli bir rol oynar.

Tüp bebek tedavisi kaç defa denenebilir?

Tüp bebek denemesinde genel olarak kabul gören sayı 3 kez yapılması yönündedir. Bu sayıdan sonraki denemelerde gebelik oluşma ihtimali halen daha geçerlidir  ancak şans çok düşük görülmektedir.

Tekrarlayan başarısızlıkta tüp bebek alternatifleri

Tüp bebek yöntemi deneme sayısının 3 olarak kabul görmesinin yanı sıra, başarısızlıkla sonuçlanmış tüp bebek tedavi yöntemleri için alternatif tüp bebek tedevi yöntemleride günümüzde önem arz etmektedir.

Tüp bebek tedavisinde yaş sınırı var mıdır?

Tüp bebek tedavisinde anne adayının yaiı ve embriyonun kalitesi büyük önem arz eder. Bu yüzden 30 yaş altı kadınlarda tüp bebek başarısı %55 ve %60 civarında iken, 40 yaş üstündeki kadınlarda bu oran %15 ile %20 oranına düşmektedir.

Kısırlık merkezine ne zaman başvurulmalı?

Korunmasız ilişki ile 1 sene boyunca çocuk sahibi olunamıyorsa bir kısırlık merkezine başvurulmalıdır. Bunun dışınfa 40 yaşını doldurmuş yeni evli çiftler veya 40 yaşını doldurmuş çoçuk sahibi olmak isteyen çiftler’de en kısa zamanda kısırlık merkezine başvuru yapmalıdır.

Kısırlık teşhisi ve kısırlık tedavi yöntemleri

Kısırlık, gebe kalmaya ve çocuk doğurmaya engel olmaktadır. 35 yaş altındaki kadınlarda bir yıl, 35 yaş üzerindekilerde ise 6 ay süreyle korunmasız ve düzenli ilişki ile hamile kalınamamış ise kısırlık sorunundan söz edilebilir.

Erkek kısırlığı nasıl anlaşılır? Kısır olan erkek baba olabilir mi?

Kısırlığın başlıca nedenleri, spermlerde; sayısal düşüklük, hareket oranı düşüklüğü ya da tam hareketsizlik, şekil bozuklukları ve sperm örneğinde genetik olarak DNA kırıklarının yoğun olması olarak bahsedebiliriz.

Semen analizi ve tüp bebek

Çocuk sahibi olamayan kişilerde sperm kalitesi ve sayısını değerlendirmek semen analizi yapılır. Semen analizin sonucuna göre tüp bebek tedevisi yöntemleri şekillenir.

Spermi olmayan erkekler için çözüm yöntemleri

Spermi olmayan veya olgun spermi bulunamayan erkekler için çözüm yöntemleri her geçen gün yenilenmektedir.


Kaynak Bilgisi : MedicalPark

Özel Başak Tıp Merkezi - Cilt (Deri) kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Rahim (Uterus) kanseri belirtileri nelerdir? - Mesane kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Kolon (Bağırsak) kanseri nedir? Kolon kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Böbrek kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - ALS hastalığı nedir? Belirtileri ve süreci - Lösemi (Kan kanseri) nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Çocukların yaz tatili sevincini arttıracak etkinlikler! - En iyi dostlarımız evcil hayvanlar -