Dermaroller nedir?

Dış görünümü güzelleştiren en önemli organ olan deri; yaşlanma, güneş ışınlarına maruz kalma, hava kirliliği ve akneler gibi pek çok faktörden etkilenerek yaşlanma ve lekelenme eğilimine girebilir. Özellikle sivilcelerin, yara ve yanıkların bıraktığı izler ciltte koyu renkli lekelere neden olarak hoş olmayan bir görüntüye yol açar. Son yıllarda güzellik alanında kullanılan medikal teknoloji ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve işlevselleştirilmesi ile birlikte çok sayıda yeni cilt güzelleştirme ve gençleştirme uygulaması doğmuştur. Bunlardan bir tanesi olan Dermaroller veya dermarolling; son yıllarda cilt bakımı, cilt gençleştirme, saç kaybı ve skar tedavisi alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Dermaroller veya dermarolling bir cilt bakım cihazıdır ve üzerinde mikro boyutta çok sayıda iğne bulunur. Cihazın cilt yüzeyinde gezdirilmesi ile cildin üst katmanlarında kontrollü hasarlar oluşturulur. İğneler çok küçük boyutta olduğundan yalnızca cildin dış katmanlarına etki eder ve skar dokusu olarak adlandırılan yara, yanık, akne izleri gibi istenmeyen oluşumların iyileştirilmesini tetikler. Dermarollerin kullanımı günümüzde cilt güzelleştirmeye ilişkin pek çok alanda tercih edilmektedir. İşte, Medical Park Gebze Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Kenan Dibek’ten cilt tedavisinde Dermaroller yöntemi hakkında bilgiler…

Dermaroller Nedir? Dermaroller Faydaları Nelerdir?

Dermaroller, üzerinde 200 adet saf titanyum malzemeden yapılmış birinci kalite iğne bulunan silindir şeklinde bir cihazdır. Bu nedenle Dermaroller titanyum olarak da adlandırılır. Dünyada neştersiz güzellik sağlayan yöntemler arasında ilk sırada yer alan dermaroller, cilt yüzeyinde gezdirilerek uygulanır. Cilt yüzeyine temas eden iğneler, alt tabakada yer alan ve genellikle cilt sorunlarının görüldüğü dermise (derinin alt tabakasına) mikro kanallar açar. Bu mikro kanalları yara gibi algılayan vücut kendi kendini yenilemeye başlar. Derimize hacim ve dolgunluk veren kollajen ve elastin liflerin üretimi arttırılmış olur.

Ayrıca bu açılan kanallar yardımıyla kullanılan kozmetiklerin ve serumların büyük oranda emilimi sağlanır. Eski yöntemlerde, sürülen kozmetikler cilde %3 oranında nüfuz ederken dermaroller ile birlikte kullanıldıklarında bu oran %400’e kadar çıkar.

AKNE VE SİVİLCE İZİ TEDAVİSİ

Ergenlik, genetik ve stres gibi nedenlerle yüzde veya vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan sivilceler geride iz bırakabilir. Estetik görüntüyü bozan bu izler, kişilerde özgüven kaybına sebep olabilir. Kadınlarda ve erkeklerde sıkça görülen sivilce izlerini, derinliklerine göre uygun boyuttaki Dermaroller cihazları ile tedavi etmek mümkündür.

Dermaroller sivilce izleri üzerinde gezdirildiğinde sorunlu bölgede mikro delikler açar. Bu delikleri yara gibi algılayan vücut, o bölgeye hızla kollajen gönderir ve hızla yenilenme ve canlanma başlar. Bunun yanı sıra kozmetikler ve vitaminler tek başına kullanıldığında sivilce izlerine çözüm olamazken, Dermaroller ile birlikte kullanıldıklarında, daha hızlı emildikleri ve alt tabakalara ulaşabildikleri için çok daha iyi sonuçlar elde edilir. Akne ve sivilce izleri için Dermaroller kullananlar için 2-4 haftada bir uygulama yapmak yeterli olacaktır. Kullanım kolaylığı ve güvenilirliği sayesinde fazla vakit almayan Dermaroller, 4-5 seansın sonunda sivilce izlerinde gözle görülür bir değişime yol açar.

KELLİK VE SAÇ KAYBI TEDAVİSİ

Genetik, stres ve dış etkenler gibi birçok sebepten ötürü kadınlarda ve erkeklerde zaman içinde saç kaybı yaşanır. Geleneksel saç bakım ve onarım yöntemleri sadece derinin üst tabakası olan epidermise etki eder. Oysa saç kökleri çok daha aşağı tabakada, yani dermiste bulunur. Saç derisinin geçirgenlik oranı en fazla %3 olduğu için, bu gibi eski yöntemlerin etkileri çoğunlukla çok yavaş gerçekleşmekte ya da uygulamalar sonucunda kayda değer bir değişiklik elde edilemez. Sonuç olarak kullanılan pahalı vitaminler, bakım yağları ve serumlar genellikle boşa gider. Saç derisinin geçirgenlik oranını arttırmak için dermatologlar, başarılı etkileri klinik deneylerle defalarca kanıtlanmış olan Dermaroller iğneleme terapisini geliştirmişlerdir. Bu yöntem sayesinde saç derisinin alt ve üst tabakalarına geçici mikroskobik delikler açılarak; kullanılan kremlerin, vitaminlerin ve serumların saç derisi tarafından hızlı ve yüksek yoğunlukta emilimi gerçekleştirilir. Bu emilim sayesinde saç kökleri beslenir, güçlenir ve sağlıklı yeni saç kökleri elde edilmiş olur.

GÖZ ALTI MORLUKLARI VE TORBALARI

Genetik faktörler, kilo alıp verme ya da çeşitli sağlık sorunları sonucunda oluşan göz altı morluklarına ve vücudun su tutmasından, yaşlanmadan kaynaklanan göz altı torbalarına Dermaroller ile müdahale etmek mümkündür. Dermaroller, göz altında gezdirilerek göz altı derisini uyarır ve yenilenme başlatır. 3 haftada bir kullanım neticesinde 4-5 aylık kısa bir sürede göz altı morluklarında ve torbalarında gözle görülür etki sağlanmış olur. Bu amaçla Dermaroller kullananlar, daha canlı daha diri ve sağlıklı göz yapısına kavuşabilir.

ÇATLAK TEDAVİSİ

Hamilelik, aşırı kilo alıp verme, boy uzaması ve ergenlik dönemindeki hormonal değişimler gibi birçok sebepten oluşan çatlaklar, bir çeşit deri yırtılmasıdır ve cildin alt tabakası olan dermiste meydana gelir. Dermaroller’in üstündeki iğneler hiçbir kozmetiğin ulaşamayacağı, çatlakların meydana geldiği dermis tabakasına mikro delikler açar. Bu delikleri yara gibi algılayan vücut, hızla çatlakların söz konusu olduğu bölgeyi onarmaya başlar. Böylece vücudun kendi tamir mekanizması uyarılarak, kollajen arttırımı sağlanır ve çatlaklarda hızla iyileşme başlar. Dermaroller’in bu etkisinin yanı sıra, açtığı mikro kanallar sayesinde derinin geçirgenlik oranı arttırılarak, kullanılan kolajen serumların, vitaminlerin ve çatlak kremlerinin emilimi sağlanır. Bu sayede çatlaklar için kullanılan kozmetikler doğrudan etkisini gösterebilir.

KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ (ANTİAGİNG)

Uzmanlar yaşlanmanın önüne geçmek için yıllarca çalışmış ve bunun çözümü olarak cilt uyarılma sistemini kabul etmişlerdir. Dermaroller, cilt üzerinde gezdirildiğinde üstündeki mikro iğneler yardımıyla cildi uyarır ve sürekli bir kollajen oluşumu ve canlılık sağlar. Hiçbir cilt problemi olmadan bile, sadece anti-aging amaçlı olarak ayda bir kullanılması tavsiye edilen Dermaroller yardımıyla, zamanın önüne geçmek bir anlamda mümkün olabilir. Ayrıca Dermaroller’in ciltte açtığı kanallar sayesinde kullanılan anti-aging kremlerin ve serumların etkisi 400 kata kadar arttırılmış olur. Genellikle göz kenarlarında, dudak üstünde mimiklerden kaynaklı olarak meydana gelen kırışıklıklar için 3 haftada bir kullanımı uygun olan Dermaroller 4-5 ay gibi kısa bir sürede kırışıklıklara çare olabilir.

YARA VE YANIK İZİ TEDAVİSİ

Ameliyat, yanma ve yaralanma sonrasında genellikle ciltte kabarık ya da yüzeysel iz ve lekeler oluşur. Zamanla yerleşen ve genellikle ölü hücrelerden meydana gelen bu izleri, Dermaroller iğneleme sistemiyle tedavi etmek mümkündür. Dermaroller üç hafta aralıklarla izin bulunduğu bölgeye uygulanır. İzin derinliğine göre farklı boyutlarda Dermaroller tavsiye edilir. Sorunlu bölgeye uygulanan Dermaroller’in üstündeki iğneler sayesinde cilt uyarılır ve kan akışı sağlanır. Bölgede hızla yenilenme başlar ve iz önce deri yüzeyine indirilir, sonrasında da yok olması için çalışılır. İzin tamamen yok olması zaman gerektirebilir ama Dermaroller ile yapılan 5-6 seans sonrasında gözle görülür iyileşme sağlanmış olur.

Eğer siz de yara, yanık ve akne izleri, kırışıklık ve çatlaklar, göz altı morluk ve torbalarına sahipseniz veya saç dökülmesi, kellik problemleri yaşıyorsanız dermarolling uygulamasına başlamak için dermatoloji uzmanlarına danışabilirsiniz. Dermaroller kullanımı için uygun olmanız halinde hekiminizle birlikte tedavi sürecinizi planlayabilir, daha genç ve güzel görünen bir cilde veya sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.


Kaynak Bilgisi : MedicalPark

Özel Başak Tıp Merkezi - Cilt (Deri) kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Rahim (Uterus) kanseri belirtileri nelerdir? - Mesane kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Kolon (Bağırsak) kanseri nedir? Kolon kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Böbrek kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - ALS hastalığı nedir? Belirtileri ve süreci - Lösemi (Kan kanseri) nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Çocukların yaz tatili sevincini arttıracak etkinlikler! - En iyi dostlarımız evcil hayvanlar -